Selecteer een pagina

Zorg: digivaardig

Digitale vaardigheden in de zorg zijn niet meer weg te denken. En ja, wij kennen ook de geluiden van de zorgmedewerkers; ‘Ik heb toch voor de zorg gekozen en niet voor computers?’ Maar de tijden veranderen, digitale hulpmiddelen zijn overal en de kans dat het papieren dossier terugkeert is minimaal. Ook de arbeidsmarkt verandert waarbij het steeds belangrijker is om deze digitale vaardigheden, stapsgewijs en in jouw tempo, toch aan te leren. Wij vinden dat ook cliënten en hun familie ook de kans moeten krijgen om hun digitale vaardigheden te vergroten. Daar profiteert iedereen van, ook de zorgorganisatie. Die nieuwe vaardigheden zou je het liefst willen aanleren vanuit een attitude van ‘willen’ en niet ‘moeten’. Hoe fijn zou dat zijn?

Event kick-off Digivaardig in de zorg

Design for Care organiseerde, op 2 Sep 2019, samen met Abrona de kickoff digitale vaardigheden in de zorg. AFAS, een relatie van Design for Care, had haar theater ter beschikking gesteld aan ons. Samen met Suzanne Verheijden en Roel Imfeld van Buro Strakz boden we, in 3 uur tijd, 237 genodigden, van 40 zorgorganisaties, een uitdagend programma aan. Men kon o.a. zijn/haar persoonlijke digitale vaardigheden testen, kennismaken met Design for Care en onze samenwerkingspartners, kregen een lopend buffet aangeboden van AFAS, bezochten de try-out van de theatershow ‘Ministerie van de toekomstige zorg’ en kregen als afsluiting een borrel/hapje aangeboden. Design for Care i.s.m. Abrona, zijn de bedenkers van het totale concept.

Basis vaardigheden zijn essentieel

Zorgmedewerkers worden dagelijks geconfronteerd met allerlei digitale hulpmiddelen in hun werk. Sommigen verlangen zelfs terug naar pen en papier. Anderen vragen zich af waarom websites er anders uitzien op de iPad.

Door zorgmedewerkers, minimaal de noodzakelijke, digitale vaardigheden aan te leren, verlopen o.a. de rapportage werkzaamheden soepeler en sneller. De afhankelijkheid van collega’s neemt af. De zelfvertrouwen gaat omhoog. En daarbij hand in hand, de kwaliteit.

Project Digitale vaardigheden: van concept tot realisatie

Design for Care helpt zorgorganisaties, binnen de gehandicaptenzorg, ouderen en welzijn, met het opstarten en uitvoeren van hun eigen project ‘digitale vaardigheden’. Want als zorgorganisatie zijn jullie al druk genoeg. In principe nemen wij de rol van kwartiermaker op ons. Wij doen daarbij de kick-off, helpen met het samenstellen van het projectteam. En schrijven, indien gewenst, het project- en communicatieplan. Aansluitend zorgen wij ervoor dat het project ook daadwerkelijk tot uitvoering komt.

In 2020 organiseren wij nog 4 congressen over Digitale Vaardigheden. Interesse in deelname als zorgorganisatie, sponsor of deelnemer? Stuur ons een berichtje.

Steeds meer digitale technologie in de zorg.

Mooie kans of extra last?

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

6 + 3 =

Of jij belt ons!

Je kunt Susanne, onze front office team, elke dag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)85 4019856
frontoffice@designforcare.nl

Of kom langs!

Design for Care

Euclideslaan 60
3584 BN Utrecht

Of doe het digitaal!

9 + 9 =

Design for care