Selecteer een pagina

blog

100% WOW moment met het ECD

door | 22 dec 2018

Is jouw zorgorganisatie klaar voor een ECD-implementatie waar de energie vanaf spat? Ook dit jaar hebben wij, o.a. bij Siza, de kracht gezien van mensgericht implementeren met onze methode [RETHINK]™. Niet beginnen met een invulformulier van die snelle consultant, maar juist door eerst te gaan stilstaan met elkaar. Stilstaan? Daar hebben we helemaal geen tijd voor hoor ik je al zeggen. Nou onze ervaring is om dat zeker wel te gaan doen met elkaar.
[RETHINK]™ stappen

Onze eerste stap is het vormen van een designteam, samengesteld uit eigen medewerkers zoals (regie)begeleiders, behandelaren, zorgadministratie en enkele teamleiders.

Stap 2 is het designteam mee te nemen in de wereld van Design Thinking en ze parallel te laten onderzoeken waar de echte vraag nu precies zit. Niet van de managers maar van de cliënten en zorgcollega’s. Het organisatie-beeld wat zo verschijnt kent een rijkdom aan verbeterpunten en/of kansen voor vernieuwingen.

Dit leidt, stap 3, vervolgens tot forse besparingen in de operationele kosten en levert en passant ook flink meer zorgtijd op. Daarnaast co-creëren wij draagvlak, o.a. binnen het netwerk van designteamleden.

Stap 4 is implementatiekracht en we beginnen te glimlachen als jullie beginnen over ‘weerstand’. Hoezo weerstand? Want wat zichtbaar is geworden is de werkomgeving waarin jullie zorgmedewerkers willen werken, hun talenten ontplooien en dagelijks werkplezier beleven.

Mooi samengevat

Julianne M., Raad van Bestuur Siza, vat dit project zo samen. ‘Wat hebben jullie er met veel energie en toewijding aan gewerkt! Zonder jullie inspanningen waren we nooit waar we nu zijn gekomen. De manier waarop jullie samengewerkt hebben en naar de gebruikers toe zijn gegaan, maakt dat dit ECD als iets voelt dat van ons allemaal is. Als iets wat echt gaat helpen in de ondersteuning en het gesprek erover. Geen dossier meer omdat het moet, maar omdat het helpt.’

Geen dossier meer omdat het moet, maar omdat het helpt.

Koffie?

Als Design for Care zijn we enorm trots dat wij dit vuur hebben mogen ontsteken bij Siza. Wij horen graag wanneer wij bij jou mogen langskomen voor een kennismaking.

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

3 + 2 =

Of jij belt ons!

Je kunt Susanne, onze front office team, elke dag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)85 4019856
frontoffice@designforcare.nl

Of kom langs!

Design for Care

Euclideslaan 60
3584 BN Utrecht

Of doe het digitaal!

7 + 7 =

Design for care